Sayfalar

3 Ekim 2011 Pazartesi

BİR SORUN MU VAR, HARİKA!


Huston we have a problem...
Altmışa yakın üniversitede gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde bazen üniversite öğrencileri ekip arkadaşlarımız telaşlı bir şekilde bizi arar ve “Emre bey çalışmalarımızda bir problemle karşılaştık “ der; bense hemen “Süper! Hadi hemen çözelim“ derim. Bunu genellikle şaşkınlıkla ve gülerek karşılayan arkadaşlarım sebebini zamanla öğrenirler. Onlara her zaman şunu hatırlatırım: “karşılaştığımız bu problemler olmazsa; biz yaptığımız işten, kazanılan başarıdan nasıl zevk alabiliriz?”. Ayrıca, unutmayalım ki, o sorunlar bizi daha güçlü kılacaktır.
Hayattaki Engelleri Sevmeliyiz
Üniversitelerdeki faaliyetlerimizde ortak hareket ettiğimiz kulüplerdeki genç arkadaşlarımız ile diğer aktif çalışma arkadaşlarımızın yaşadıkları bu sıkıntılar ve karşılaştıkları engeller onlar adına bir şans ama bunu hemen algılayamayabiliyorlar. Bu konuda onlara yardımcı olmak adına konuşmalarımızda karşılarına çıkan engelleri sevmelerini ve sorunlarla birlikte olmak yerine çözümlerde rol almalarını öneriyorum. Çözüme giden yolda daha da tecrübelenip başarıya bir adım daha yaklaşıyorlar ve üniversite hayatlarının sonlarına doğru iş hayatı yaklaştığında da; bu engeller, hak edenlerle etmeyenleri; yeterli olanlarla olmayanları ayırmaya yarıyor.
İnsan Aştığı Engeller Kadar Büyüktür
Başarılı insanları incelediğimizde hepsinin ne kadar çok engelden geçtiğini ve ne kadar çok sorunlarla karşılaştıklarını görürüz. Büyük sorunlarla mücadele edip o engellere rağmen Amerika Birleşik Devletleri’nde arka arkaya dört kez başkan seçilen tek isim olan Franklin D. Roosevelt gibi. Roosevelt 39 yaşında yakalandığı felçten dolayı yürüyemiyordu, fakat bu onun başarı merdivenlerine hızla tırmanmasına engel değildi. Hayli yorucu geçen başkanlık günlerinde, buna II. Dünya Savaşı da dahil, onca işin üstesinden gelmesine rağmen nasıl bu kadar zinde kalabildiğini sorduklarında şu yanıtı vermişti: “Beyler! Şu an ayağının başparmağını hareket ettirebilmek için iki yıl uğraşan birine bakıyorsunuz.”
Başarıyı ölçmek için bir insanın ulaştığı noktaya değil, başarmak için aştığı engellere bakılması gerekir.
Emre URFALI
GelişimAkademi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder