Sayfalar

26 Şubat 2009 Perşembe

25 Şubat

Bu gün Harbini biraz gezme fırsatımız oldu. İlginç kareler yakaladık.


Tüm görevlilerin takım elbise giydikleri gayet lüks bir mağzada görevlilerden birine soru sordum. Uzunca bir süre kendi aralarında konuştuktan sonra aşağıdaki resimde görülen mağzanın çince ingilizce çevirmenliğini yapan arkadaşı çağırdılar. (Zaten burda birine bişey sorduğunuzda bi saat kendi aralarında soruyu anlamaya çalışıyorlar.) Yakasında çin ve ingiliz bayrakları vardı. Burdan anlaşıldığının aksine arkadaş ingilizce bilmiyordu. Ben derdimi Türkçe ve el işaretleri ile anlattım daha rahat iletişlim kurduk.

*****************************************************


Artık aç kalmıyacağız çünkü Orhan bey ve ben Nudle hazırlamayı ve yemeyi öğrendik. Çubukları bir ejderha savaşçısı ustalığında kullanamasakda ikisini bir araya getirebiliyoruz. Şimdilik.


Orhan beyin imdadına kasede duran kaşık da yetişebiliyor.


**********************************************************************


Bu çinliler, özellikle de kuzeydekiler baya kaba insanlar. Alışamadığım iki adetleri var. Birincisi kadın erkek farketmeden her an her yere gürültülü bir şekilde tükürebiliyorlar. İkincisi burun karıştırmaları. Aşağıdaki resimde modern bir fasfood restoranda burnunu karıştıran kızı görüyorsunuz. Yaklaşık yarım saat burnunu karıştırdı. Şu ana kadar gördüğüm en uzun burun karıştrma operasyonuydu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder