Sayfalar

18 Ekim 2009 Pazar

Nescafe Türk erkeklerini uyandırıyor (mu) ?

Nescafe nin yeni reklamlarına bayıldım. Türk tüketicisini çok iyi gözlemlemişler ve şehirli, üst düzey, elit ve biraz da entel diye tabir edeceğimiz kesim yerine toplumun geneline ve bir laz uşağı ağzıyla hitap etmeyi seçmişler. Reklam serisi 3 filimden oluşuyor. İzlediğimde beni şaşırtansa serinin ilk filmi olan aile saadetinin bir nescafe ile nasıl sağlandığını anlatan bölüm. Nescafenin satıldığı tüm ülkelerde nescafe sabah uyanmak için içilen bir içecek türü olarak tanıtılır ama ne ilginçtir ki nescafe Türkiye'de akşam vakti televizyon karşısında uyuklayan Türk erkeklerini uyandırmak için çalışıyor. Nescafe Türkiye'de yaptığı araştırmalar sonucunda "bu Türk erkekleri sabah uyanmak için değil de akşam sızmamak için nescafe içiyor" sonucunu keşfetmiş olabilirler diye düşünüyorum. Bulgularında haksız da sayılmazlar.

Reklam filmimize geri dönersek eğer;


Rıfkı sabah uyanma derdi olmadan erkenden kalkmış işine gitmiş ve akşama kadar çalışmıştır. Hiçbir güç sabah sabah kendisine taze demlenmiş bir çayın yerine nescafe içirtemeyeceğini hepimiz biliyoruz sanırım. Tipik bir Anadolu kadını olan eşi ise akşam eve gelen eşinin yine televizyon karşısında uyumasından ve birlikte vakit geçirememekten şikayetçidir. Yine böyle bir akşam gökyüzünden nescafe mekiğinde, elinde çay tepsisinde nescafelerle Laz Dursun iner. Aile sadeti olmazsa olmazlarındandır Dursun'un ve yenilenmiş aromasıyla hazırlanmış kahveyi Rıfkı'nın burnunda dolandırır.

Kokuyu alan Rıfkı birden kalıbının adamı olur ve bir çırpıda dikelir.

Laz Dursun reçeteyi uygulaması için yenge hanımada kullanma talimatını bildirir.

"Yenge içi keçer kibi olursa tekrarla, arzu ettuğun dinamik canli Rıfkı karşunda, garantii"

Mutluluğu gözlerinden okunan yenge hanım dikelen gocasına sevgi dolu gözlerle bakmaktadır.

Reklam filmi bu kareyle bitiyor ama benim gözüme son kare takılıyor.



Nescafe sızmış Rıfkıyı dikeltiyor ama ne yazıkki dikelen Rıfkı'nın ilk yaptığı şey heyecanla tv kumandasına sarılmak oluyor.

Sanırım bundan sonraki bölüm başka bir reklam filminin konusu :))



Nescafe nin reklam filimlerini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:
http://www.medyaloji.net/haber/nescafe_classic_in_yeni_reklam_yuzu_laz_dursun.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder